Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο κάθε λαός κοιμάται όπως στρώνει...

Ελλάδα: Η κατάντια μιας χώρας και ενός λαού, 
Έχουν όνομα, επίθετο και ... ταχυδρομική διεύθυνση οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης!
---


1955 - 2011 Κυβερνήσεις οικογενειών Καραμανλή - Παπανδρέου

Από το 1955 κάνει την εμφάνιση της στην διακυβέρνηση της χώρας η οικογένεια Καραμανλή, η οποία από τότε και μέχρι το 2008, ''κρατούσε'' για μεγάλα χρονικά διαστήματα το πηδάλιο του ελληνικού κράτους και τις τύχες της Ελλάδας. Άξιο αναφοράς είναι ότι μέσα σε διάστημα 53 χρόνων (1955 - 2008) τα 20 χρόνια ήταν διακυβερνήσεις από μέλη της οικογένειας Καραμανλή.

Από το 1963 κάνει την εμφάνιση της στην διακυβέρνηση της χώρας η οικογένεια Παπανδρέου, η οποία από τότε και μέχρι το 2011, ''κρατούσε'' για μεγάλα χρονικά διαστήματα το πηδάλιο του ελληνικού κράτους και τις τύχες της Ελλάδας. Άξιο αναφοράς είναι ότι μέσα σε διάστημα 48 χρόνων (1963 - 2011) τα 17 χρόνια ήταν διακυβερνήσεις από μέλη της οικογένειας Παπανδρέου.

Συμπέρασμα: Από το 1955 μέχρι το 2011 (χρονικό διάστημα 56 χρόνων) τα 37 χρόνια, τις τύχες του ελληνικού κράτους, κρατούσαν δυο οικογένειες Καραμανλή - Παπανδρέου, λες και δεν υπήρχαν άλλοι Έλληνες ικανοί να αναλάβουν τις τύχες του ελληνικού κράτους. 

Αυτά παθαίνει ένας λαός που για τόσα χρόνια έδινε ψήφο ''εμπιστοσύνης'' σε αυτές τις δυο οικογένειες. 

1974 - 2015 Κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ


Η υπόθεση της οικογενειοκρατίας (Καραμανλή - Παπανδρέου) στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, έχει να επιδείξει ακόμα μια τραγική επίδοση της χώρας και του ελληνικού λαού. Από το 1974 μέχρι το 2015 την χώρα κυβερνούσαν διαδοχικά Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ!!! Δηλαδή για 41 συνεχόμενα χρόνια με εναλλαγές αυτά τα δυο κόμματα κρατούσαν τις τύχες στα δικά τους χέρια του ελληνικού κράτους, λες και δεν υπήρχαν άλλες επιλογές..

Σίγουρα αρκετοί από τους φίλους αναγνώστες θα διερωτάστε γιατί κάνω αυτή την χρονική ανάλυση και παρουσίαση; Μα είναι απλό, αυτός που κρατά στα χέρια του την εκτελεστική εξουσία, έχει καθήκοντα και υποχρεώσεις απέναντι στη χώρα και τον λαό. Έχει ευθύνες για όλα όσα έκανε που δεν έπρεπε να κάνει και για όλα όσα δεν έκανε που έπρεπε να κάνει.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ
''Μόνος'' στο δάσος των εμπρηστών... ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου