Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ίδρυση και Λειτουργία πρατηρίων πετρελαιοειδών στην Κύπρο

Περίπου το 60% των πρατηρίων πετρελαιοειδών στην Κύπρο θεωρούνται παράνομα αφού δεν έχουν πιστοποιητικό τελικής έγκρισης και αυτή η παρανομία αναφέρεται και στις ετήσιες εκθέσεις του γενικού ελεγκτή της δημοκρατίας.  Επίσης θεωρείται ποινικό αδίκημα η χρήση και λειτουργία των πρατηρίων χωρίς την εξασφάλιση πιστοποιητικού τελικής έγκρισης.

Αν υπάρχει σε κοντινή απόσταση από την οικία σας, πρατήριο πετρελαιοειδών θα πρέπει:

Α. Να έρθετε σε επικοινωνία με την τοπική αρχή (δήμο ή κοινότητα) μέσα στα δημοτικά ή κοινοτικά όρια της έχει εγκατασταθεί το συγκεκριμένο πρατήριο πετρελαιοειδών και να ρωτήσετε εάν έχει το συγκεκριμένο πρατήριο πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

Β. Η νόμιμη διαδικασία που πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες πρατηρίων πετρελαιοειδών, είναι αρχικά να βγαίνει άδεια οικοδομής και μετά το πιστοποιητικό τελικής έγκρισης από την αρμόδια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου το πρατήριο είναι κτισμένο μέσα στα γεωγραφικά της όρια. Το πιστοποιητικό τελικής έγκρισης είναι πολύ σημαντικό αφού γίνονται αυστηροί έλεγχοι για θέματα ασφάλειας ακόμα και από την πυροσβεστική υπηρεσία.


Εάν δεν ακολουθείται η συγκεκριμένη διαδικασία, τότε το πρατήριο θεωρείται παράνομο. Θα πρέπει για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον, να κλείσει, ούτως ώστε οι ιδιοκτήτες του να προχωρήσουν στην εξασφάλιση του πιστοποιητικού τελικής έγκρισης..

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ
ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου